Sydkorea

Huvudstad:Seoul Folkmängd:51,3 milj Valuta:Won Språk:Koreanska Landskod för telefon:+82

Om Sydkorea

Med Kina i väst och Japan i öst är det lätt hänt att Sydkorea glöms bort vilket är synd då landet har en egen kultur som påminner om de båda grannarna men ändå är unik. Landet kommer också att stå värd för vinter-OS 2018 och förhoppningsvis kommer många gäster att ta sig tid och upptäcka allt som landet har att erbjuda.


Turista i Sydkorea

Den som vill ha sol och bad kan få så i Sydkorea; landet har flera fina stränder. Men det är knappast huvudskälet att besöka landet. I stället är det naturen och de många historiska byggnader och monument som finns i landet. Speciellt imponerande är templet Haeinsa. Templet uppfördes 802 och är sedan slutet av 1300-talet hemvist för Tripitaka Koreana, över 80 000 träskivor med buddhistiska skrifter. Haeinsa är dock inte ensamt, utan det finns många andra imponerande historiska byggnader i Sydkorea.


Vaccinering i Sydkorea

Vaccinering mot hepatit A och hepatit B rekommenderas vid längre vistelser (3-4 veckor och mer). För den som tänkt sig vistas mycket i landsbygdsmiljö under sommarhalvåret rekommenderas även vaccinering mot japansk hjärninflammation.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi