Namibia

Huvudstad:Windhoek Folkmängd:2,1 miljoner (2011) Valuta:Namibisk dollar Språk:Engelska. Flera regionala språk, bl.a. afrikaans, tyska och oshiwambo Landskod för telefon:+264

Om Namibia

Namibia i sydvästra Afrika, alldeles ovan Sydafrika, är ett av världens bästa och mest underskattade turistmål, som kan erbjuda allt det bästa som vi förknippar med Afrika med fantastiskt djurliv och underbart klimat för den som vill sola och bada.


Turista i Namibia

Namibia har ett stort antal nationalparker där den mest kända är Tosha. Där kan man se många av de vilda djur som Afrika är känt för – lejon, giraffer, elefanter geparder och mycket mer. Landets nationalparker är för många huvudskälet till att åka till Namibia, och den som vill på riktig safari rekommenderas varmt att besöka landet.

Namibia har också mycket att erbjuda de som älskar allt som har med strand och hav att göra, och det handlar då speciellt om området kring staden Swakopmund.


Vaccination i Namibia

För den som nyligen varit i ett land där gula febern förekommer krävs intyg om vaccination. Alla besökare bör dessutom vaccinera sig mot hepatit A. Vaccination mot hepatit B och tyfoid kan också vara en bra idé för den som ska stanna längre än tre veckor, och speciellt då den som kommer att umgås mycket med lokalbefolkningen och äta enkel mat. I norra delen av landet är det också viktigt att ta medicin mot malaria.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Gula febern

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid