fbpx
Lanseringserbjudande: 15% rabatt på TBE vaccin – 10% rabatt på grundskydd & bältrosvaccin (erbjudandet gäller över hela Sverige fram tills den 28/4).

Namibia

Huvudstad:Windhoek Folkmängd:2,1 miljoner (2011) Valuta:Namibisk dollar Språk:Engelska. Flera regionala språk, bl.a. afrikaans, tyska och oshiwambo Landskod för telefon:+264

Om Namibia

Namibia i sydvästra Afrika, alldeles ovan Sydafrika, 

Turista i Namibia

Namibia är ett land som är känt för sin rika kultur och djurliv. Besök huvudstaden Windhoek upplev landets vackra arkitektur, och mysiga restauranger.  För den som är intresserad av Namibias natur och djurliv, är det värt att besöka någon av landets vackra Naturreservat, så som Etosha National Park, vilket är landets största park.  

Vaccination i Namibia

För den som nyligen varit i ett land där gula febern förekommer krävs intyg om vaccination. Alla besökare bör dessutom vaccinera sig mot hepatit A. Vaccination mot hepatit B och tyfoid kan också vara en bra idé för den som ska stanna längre än tre veckor, och speciellt då den som kommer att umgås mycket med lokalbefolkningen och äta enkel mat. I norra delen av landet är det också viktigt att ta medicin mot malaria.

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Gula febern

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid