Senegal

Huvudstad:Dakar Folkmängd:13,6 miljoner (2013) Valuta:CFA-franc Språk: Franska, flera lokala språk Landskod för telefon:+221

Om Senegal

Senegal är det västligaste landet i Afrika och är en av de mest populära turistdestinationerna på kontinenten. Detta beror inte minst på att landet är en av Afrikas mest stabila demokratier vilket gör Senegal till ett mycket säkert resmål.


Turista i Senegal

En av de saker som främst lockar med Senegal är dess badorter. Landets klimat och fina stränder gör det perfekt för svenskar som längtar bort från vintermörkret och kylan. Badorten Saly, mindre än tio mil från Dakar är en av de största och mest populära bland europeiska turister.

Vad gäller nationalparker är inte Senegal riktigt lika rikt utrustat, men speciellt för fågelskådare finns det mycket spännande att se i landet.

Slutligen så landets koloniala historia, främst fransk, som lämnat mycket historiskt intressant bakom sig, både positivt och negativt – slavhandeln från området var omfattande, och är en påminnelse om ett mörkt förflutet.


Vaccinering

Vaccination mot gula febern och hepatit A rekommenderas. För den som ska stanna längre tid än tre veckor även mot hepatit B. Ska du dessutom umgås med lokalbefolkningen mycket rekommenderas även vaccinering mot epidemisk hjärnhinneinflammation och tyfoid. Dessutom bör man ta läkemedel mot malaria.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Gula febern

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid