Seychellerna

Huvudstad:Victoria Folkmängd:92 000 (2012) Valuta:Seychellisk rupie Språk:Engelska, franska och kreol Landskod för telefon:+248

Om Seychellerna

Seychellerna är en ögrupp utanför Afrikas östkust, norr om Madagaskar, som är en mycket populär turistdestination. Faktum är att man kunde vara mycket större, men har begränsat antal besökare då man inte tror att öarna skulle klara alltför många besökare.


Turista i Seychellerna

För den som är ute efter hav och stränder så är Seychellerna närapå perfekt. Underbara stränder, fantastiska korallrev och ett tropiskt klimat gör att den som vill bada, dyka, snorkla eller helt enkelt ligga på en strand kommer att få en fantastisk upplevelse. Men öarna har också en spännande natur och flera sevärdheter för den som vill bort från stranden ett tag.


Vaccinering i Seychellerna

Intyg om vaccinering mot gula febern krävs för den som besökt ett land där sjukdomen finns. För alla besökare rekommenderas även vaccinering mot hepatit A, och för den som ska stanna längre tid än tre veckor även hepatit B. För den som ska leva utanför de vanliga turistområdena och stanna längre än tre veckor även mot tyfoid.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-09-19 av Dr Ridha Hadfi

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Gula febern

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid