fbpx

Egypten

  • Huvudstad:Kairo Folkmängd:88 miljoner (2015) Valuta:Egyptiskt pund
  • Språk:Arabiska Landskod för telefon:+20
Läs mer om Egypten

Inför din resa till Afrika

Eventuella rekommendationer

Malariaprofylax

Vid längre vistelser

Tyfoid

Om Egypten

Egypten är hem för en av världens äldsta civilisationer, som lämnat efter sig några av världens mest kända och imponerande monument – pyramiderna och sfinxen. Egypten har mer att erbjuda än ”bara” sin rika historia, även den som vill sola och bada kan få sina behov tillgodosedda i landet idag.

Turista i Egypten

Det största turistmålet i Egypten är utan tvekan Giza, som är hem för de tre största pyramiderna och sfinxen. Ett besök där är i det närmaste obligatoriskt för den som besöker landet – historiens vingslag är i det närmaste överväldigande. Men Giza är långt ifrån ensamt om imponerande historiska monument, utan dessa finns i stor mängd i Egypten. I Egypten finns också goda möjligheter för den som vill bada och dyka. Bland annat finns ett stort antal semesteranläggningar längs med Sinais kust.

Vaccinering i Egypten

Vaccinering mot hepatit A rekommenderas alla som besöker landet. Vid längre vistelser, eller om man ofta besöker landet, även hepatit B. Vaccination mot tyfoid rekommenderas den som ska stanna längre tid än tre veckor i landet och äta på enklare matställen. Har du besökt vissa länder i Afrika tidigare kan vaccination mot gula febern krävas för att få inresetillstånd.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Här kan du läsa mer om just ditt resmål i Afrika