Egypten

Huvudstad:Kairo Folkmängd:88 miljoner (2015) Valuta:Egyptiskt pund Språk:Arabiska Landskod för telefon:+20

Om Egypten

Egypten är hem för en av världens äldsta civilisationer, som lämnat efter sig några av världens mest kända och imponerande monument – pyramiderna och sfinxen. Egypten har mer att erbjuda än ”bara” sin rika historia, även den som vill sola och bada kan få sina behov tillgodosedda i landet idag.


Turista i Egypten

Det största turistmålet i Egypten är utan tvekan Giza, som är hem för de tre största pyramiderna och sfinxen. Ett besök där är i det närmaste obligatoriskt för den som besöker landet – historiens vingslag är i det närmaste överväldigande. Men Giza är långt ifrån ensamt om imponerande historiska monument, utan dessa finns i stor mängd i Egypten. I Egypten finns också goda möjligheter för den som vill bada och dyka. Bland annat finns ett stort antal semesteranläggningar längs med Sinais kust.


Vaccinering i Egypten

Vaccinering mot hepatit A rekommenderas alla som besöker landet. Vid längre vistelser, eller om man ofta besöker landet, även hepatit B. Vaccination mot tyfoid rekommenderas den som ska stanna längre tid än tre veckor i landet och äta på enklare matställen. Har du besökt vissa länder i Afrika tidigare kan vaccination mot gula febern krävas för att få inresetillstånd.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid