fbpx

Tunisien

  • Huvudstad:Tunis Folkmängd:11 miljoner (2014) Valuta:Tunisisk dinar
  • Språk:Arabiska Landskod för telefon:+216
Läs mer om Tunisien

Inför din resa till Afrika

Eventuella rekommendationer

Malariaprofylax

Vid längre vistelser

Tyfoid

Om Tunisien

Tunisien kan erbjuda mycket till svenska turister, inte minst fantastiska stränder vid Medelhavets kust och mycket intressant historia, som ruinerna av Karthago. Tunisien är också ett av de länder som stabiliserat sig bäst efter den Arabiska våren, och säkerheten, speciellt vid turistorterna, är god.

Huvudstad: Tunis
Folkmängd: 11 miljoner (2014)
Valuta: Tunisisk dinar
Språk: Arabiska
Landskod för telefon: +216

Turista i Tunisien

För den som vill ha sol och bad är Tunisien nog så bra som de europeiska länderna på andra sidan Medelhavet., men med den fördelen att priserna i allmänhet är lägre. Den som vill ha en prisvärd solsemester bör ta sig en närmare titt på de olika badorterna längs Medelhavets kust. Ön Djerba måste här speciellt nämnas, inte bara för sina otroliga stränder utan även för dess många spännande byggnader som är mycket sevärda.

Vaccinering i Tunisien

För inresa krävs intyg om att man vaccinerat sig mot gula febern om man nyligen besökt ett land där sjukdomen finns. För alla besökande rekommenderas också vaccination mot hepatit A. Vaccination mot hepatit B bör övervägas om man ska stanna längre tid än tre veckor, och även mot tyfoid om man tänker hålla sig borta från de vanliga turistställena och äta enkel mat.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Här kan du läsa mer om just ditt resmål i Afrika