Komorerna

Huvudstad:Moroni Folkmängd:800,000 (2010) Valuta:Komoransk franc Språk:Komoriska, franska och arabiska Landskod för telefon:+269

Om Komorerna

Komorerna är en ögrupp mellan norra Madagaskar och Afrikas fastland. Trots att ögruppen kan erbjuda mycket av det som svenska turister vill få ut av sin semester är ön än så länge inget större turistmål, utan det handlar om en oexploaterad pärla som väntar på att upptäckas.


Turista i Komorerna

Komorerna har många fina stränder och spännande undervattensmiljöer vilket gör ön till ett naturligt turistmål både för den som vill sola och bada och den som är intresserad av mer seriöst dykande. Det finns ett antal hotell på ön, men antalet turister från väst är än så länge sällsynta. Då landet i princip saknar naturtillgångar i övrigt så är turism en möjlig framtida väg till välstånd för landet.


Vaccinering i Komorerna

Vaccination mot hepatit A rekommenderas till alla som besöker landet. Risken för gula febern är liten i landet, men krav på vaccination finns om du nyligen besökt ett land i Afrika och Sydamerika där det finns risk för sjukdomen. Vaccination mot hepatit B rekommenderas om du ska stanna längre tid än tre veckor, liksom även mot kolera och tyfoid om du ska äta enklare mat och umgås mycket med lokalbefolkningen. Läkemedel mot malaria är också viktigt.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Gula febern

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid