fbpx

Mongoliet

  • Huvudstad:Ulan Bator Folkmängd:3 milj Valuta:Tögrög
  • Språk:Mongoliska Landskod för telefon:+976
Läs mer om Mongoliet

Inför din resa till Asien

Vid längre vistelser

Tyfoid

Japansk encefalit

Om Mongoliet

Söder om Ryssland och norr om Kina ligger Mongoliet, som efter den demokratiska revolutionen 1990 öppnat upp för turister. Landet erbjuder mycket för den som tycker om naturupplevelser, där landets speciella natur verkligen kommer till sin rätta.

Turista i Mongoliet

Den Mongoliska turistnäringen lägger stor tonvikt på landets nomadiska ursprung – Djingis Khan och grabbarna. Det bästa sättet att uppleva landet är genom vandringsleder, bergsklättring, ritt och liknande aktiviteter. Mongoliet är på så vis ett mycket spännande land för den som är ute efter en aktiv äventyrssemester. Samtidigt så har landet också många historiska byggnader och andra tempel, och inte minst ruinerna av Karakorum – huvudstad i Djingis Khans imperium.

Vaccinering i Mongoliet

För resenärer till Mongoliet rekommenderas vaccination mot hepatit A samt vid längre vistelser även hepatit B. För den som tänkt sig att äta lokal mat och stanna en längre tid även vaccination mot  tyfoid. TBE förekommer i landets norra del, och den som tänkt sig vistas mycket i naturen där rekommenderas vaccination.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Här kan du läsa mer om just ditt resmål i Asien