Laos

Huvudstad:Vientiane Folkmängd:6,8 milj Valuta:Kip Språk:Lao Landskod för telefon:+856

Om Laos

Laos, beläget mellan Thailand och Vietnam, är ett land som snabbt utvecklas och det gäller inte minst turistnäringen som är på väg att bli en av landets viktigaste inkomstkällor. Landet passar främst den som är ute efter upplevelseturism och fantastisk natur snarare än sol och bad.


Turista i Laos

Turistande i Laos är till för den som vill ta saker i mer maklig takt snarare än shoppa intensivt eller festa loss. Luang Prabang är en stad i nordväst som kombinerar båda de saker som Laos främst erbjuder, fantastisk natur vid floderna Nam Khan och Mekong, samt rikligt med historiska minnesmärken som palats och tempel. Men Luang Prabang är bara början på äventyret i Laos.


Vaccinering i Laos

Vaccinering mot hepatit A rekommenderas och mot hepatit B för vistelser över tre veckor. Den som nyligen besökt ett land där gula febern finns måste visa intyg på vaccinering mot denna också. Under vinterhalvåret finns risk för japansk hjärninflammation för den som vistas längre tid på landsbygden, och för tyfoid om du ska stanna längre tid och leva utanför turistområdena. Vaccination mot dessa rekommenderas då.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid

Japansk encefalit