Singapore

Huvudstad:Singapore Folkmängd:5,5 milj Valuta:Singaporiansk dollar Språk:Engelska, mandarin, malajiska och tamil Landskod för telefon:+65

Om Singapore

Östaten Singapore består i princip bara av staden med samma namn, men trots det har den ändå mycket att erbjuda turister, inklusive fantastiska badstränder, fantastiska museer och naturligtvis ett sprudlande stadsliv.


Turista i Singapore

Det finns många fantastiska saker att se och uppleva i Singapore. Undervattensmuseet Underwater World är ett exempel; det består av genomskinliga gångar under vattnet, som gör att man inte behöver dyka för att se det fantastiska undervattenslivet. Singapores Zoo är ett annat exempel på ett uppfinningsrikt sätt att komma nära naturen och är ytterligare en populär destination för turister. Men det finns mycket mer: fantastisk shopping, fantastisk mat och arkitektur som hämtad från framtiden.


Vaccinering i Singapore

Vaccination mot hepatit A och hepatit B rekommenderas vid vistelser på upp till en månad eller längre. Intyg om vaccinering mot gula febern krävs för den som nyligen besökt ett land där sjukdomen finns. Vaccination mot tyfoid kan vara en bra vid vistelser över tre veckor om du tänkt dig leva mer rustikt.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi