fbpx

Vietnam

  • Huvudstad:Hanoi Folkmängd:90,6 milj Valuta:Dong
  • Språk:Vietnamesiska Landskod för telefon:+84
Läs mer om Vietnam

Inför din resa till Asien

Eventuella rekommendationer

Malariaprofylax

Vid längre vistelser

Tyfoid

Japansk encefalit

Om Vietnam

Vietnam är ett fantastiskt land för turister, trots att den bild vi har kanske mest handlar om krig. Men Vietnam har gått vidare och utvecklat sin turistnäring. Idag kan man erbjuda allt från fantastisk natur och underbara stränder till kultur och historiska monument och byggnader.

Turista i Vietnam

För den som vill sola, bada, dyka och göra allt det som man kan göra vid strand och hav så är det Nha Trang i sydöstra Vietnam som gäller, med sina fina stränder och väl fungerande turistfaciliteter. Den som snarare är ute efter hisnande vacker natur gör å andra sidan bäst i att ta sig till norra Vietnam och framför allt världsarvet Ha Long-bukten. Vad gäller historiska byggnader, som pagoder och minnesmärken från landets många krig, så finns sådana spridda över hela landet.

Vaccinering i Vietnam

För den som nyligen besökt ett land där gula febern förekommer krävs intyg på att man är vaccinerad. Alla resenärer till Vietnam rekommenderas även att vaccinera sig mot hepatit A, och de som ska stanna längre tid än tre veckor även hepatit B. Den som planerar att resa runt bland lokalbefolkningen utanför turistorterna och ska stanna uppemot en månad rekommenderas även att vaccinera sig mot tyfoid.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Här kan du läsa mer om just ditt resmål i Asien