Vietnam

Huvudstad:Hanoi Folkmängd:90,6 milj Valuta:Dong Språk:Vietnamesiska Landskod för telefon:+84

Om Vietnam

Vietnam är ett fantastiskt land för turister, trots att den bild vi har kanske mest handlar om krig. Men Vietnam har gått vidare och utvecklat sin turistnäring. Idag kan man erbjuda allt från fantastisk natur och underbara stränder till kultur och historiska monument och byggnader.


Turista i Vietnam

För den som vill sola, bada, dyka och göra allt det som man kan göra vid strand och hav så är det Nha Trang i sydöstra Vietnam som gäller, med sina fina stränder och väl fungerande turistfaciliteter. Den som snarare är ute efter hisnande vacker natur gör å andra sidan bäst i att ta sig till norra Vietnam och framför allt världsarvet Ha Long-bukten. Vad gäller historiska byggnader, som pagoder och minnesmärken från landets många krig, så finns sådana spridda över hela landet.


Vaccinering i Vietnam

För den som nyligen besökt ett land där gula febern förekommer krävs intyg på att man är vaccinerad. Alla resenärer till Vietnam rekommenderas även att vaccinera sig mot hepatit A, och de som ska stanna längre tid än tre veckor även hepatit B. Den som planerar att resa runt bland lokalbefolkningen utanför turistorterna och ska stanna uppemot en månad rekommenderas även att vaccinera sig mot tyfoid.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid

Japansk encefalit