fbpx

Mellanöstern

Storlek:7,207,575 km² Folkmängd:371 milj Länder:18 st Språk:Cirka 60 st

Vad kan jag drabbas av på min resa till Mellanöstern?

Mellanöstern är ett område i Sydvästasien och Nordafrika. Eftersom det inte är någon världsdel utan en definition av ett historiskt och politiskt område så har det inga exakta landsgränser, men de länder som brukar räknas till Mellanöstern är Saudiarabien, Yemen, Oman, Förenade Arabemiraten, Qatar, Bahrain, Syrien, Libanon, Israel, Palestina, Egypten, Jordanien, Irak, Kuwait och Iran. Ibland räknar man också in Turkiet, Kaukasus, Afghanistan och/eller ett antal nordafrikanska stater som Libyen, Somalia och Sudan.

Ökenklimat dominerar i Mellanöstern, så är det sol och värme man söker på sin semester så kommer man garanterat att få sin dos av detta här. Det är dock inte bara sol man kan njuta av i Mellanöstern utan också en hel mängd fantastiska upplevelser med natur, kultur, arkitektur och mycket mer. I Mellanöstern hittar man allt från kamelridning till golf, från shopping till sandstränder.

Beroende på var du kommer ifrån, vart du ska, hur länge du tänker stanna och om du tillhör någon riskgrupp så kan rekommendationerna för vaccinationer skilja sig. Här hittar du information om vad som gäller för olika länder i Mellanöstern. Tänk på att vara ute i god tid när du ser över dina vaccinationer!

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Malariaprofylax

Meningokock

Rabies

Vid längre vistelser:

Tyfoid

Japansk encefalit