fbpx

Jordanien

Huvudstad:Amman Folkmängd:6,459 miljoner (2013) Valuta:Jordansk dinar Språk:Arabiska, ett antal mindre språk Landskod för telefon:+962

Om Jordanien

Jordanien gränsar till flera länder i Mellanöstern och har även en liten kust mot Akabaviken och Röda Havet 

Turista i Jordanien

ordanien har mycket att erbjuda sina besökare, och är ett land som är känt för sin rika historia och kultur som speglas av vacker konst och aktiekur som har fått sin prägel från olika kulturer. Kung Husseins moské är en av det mest imponerande moskéerna i Amman. Huvudstaden Amman erbjuder allt från mysiga kaféer till gamla romanska teatrar. För den som vill utforska naturen i landet är Wadi Rum är ett måste för den som vill uppleva öknen.  

Vaccination i Jordanien

Intyg om att du är vaccinerad mot gula febern krävs om du nyligen besökt länder Afrika eller Sydamerika där sjukdomen finns. Vaccination mot Hepatit A rekommenderas för alla som ska till Jordanien, och ska du stanna mer än tre veckor bör du även vaccinera dig mot Hepatit B och mot tyfoid om du ska äta på enklare matställen utanför turistområden och/eller leva nära ortsbefolkningen. Tillhör du en riskgrupp kan du behöva skydda dig mot kolera. Alla bör också se över sitt skydd mot difteri, stelkramp och polio som ingår i svenska barnvaccinationsprogrammet.

 

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Vid längre vistelser:

Tyfoid