fbpx

Israel

  • Huvudstad:Jerusalem Folkmängd:8,059 miljoner (2013) Valuta:Shekel
  • Språk:Hebreiska, arabiska Landskod för telefon:+972
Läs mer om Israel

Inför din resa till Mellanöstern

Vid längre vistelser

Tyfoid

Om Israel

Israel är landet som har flest antal museum per capita i hela världen, vilket gör det till ett spännande och intressant resmål. På grund av oroligheter i landet har turismen till viss del blivit lidande, men antalet turister i Israel ökar och fler och fler upptäcker landets många möjligheter.

Turista i Israel

Klimatet i Israel är varierande. Kustområdena, som Tel Aviv och Haifa, har medelhavsklimat med kyliga, regniga vintrar och långa och varma somrar. Södra Israel med ökenregionen Negev har milda vintrar och torra och heta somrar. Bergsområdena är kalla, våta och ofta snöiga. Det finns mycket att upptäcka i Israel för den som är intresserad av religion och historia, men man kan också sola och bada.

Vaccination i Israel

Alla som ska till Israel rekommenderas att vaccinera sig mot Hepatit A och att se över sitt skydd mot difteri, stelkramp och polio som ingår i svenska barnvaccinprogrammet. Ska du stanna längre tid än tre veckor bör du också vaccinera dig mot Hepatit B. Om du ska leva tillsammans med ortsbefolkningen under längre tid än sex månader rekommenderas du vaccination mot tuberkulos.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Här kan du läsa mer om just ditt resmål i Mellanöstern