Vaccination i Stockholm

Att gå till en drop-in mottagning gör det enkelt och smidigt att vaccinera sig. Ska du resa utomlands eller vill vaccinera dig mot säsongsinfluensa, TBE eller någon annan sjukdom erbjuder vi kvalificerad hjälp i lättillgängliga lokaler på 15 platser i hela Storstockholm.

Hos oss får du även rådgivning och hjälp med att ta fram speciella vaccinationsprogram inför längre utlandsvistelser.

Våra drop-in mottagningar

Besök någon av våra vaccinationsmottagningar i Stockholm

Här ovanför hittar du kontaktuppgifter till alla våra 15 vaccinationsmottagningar i Stockholm, som alla har drop-in. Oavsett vad du behöver hjälp med är du alltid välkommen att titta in när det passar dig. Väntetiderna på mottagningarna varierar under året, men brukar oftast vara korta. Är det ditt första besök hos oss så får du också fylla i en hälsokontroll medan du väntar.

Hög kompetens och gott bemötande

Vi som arbetar på mottagningarna är specialistläkare och sjuksköterskor med stor vana och erfarenhet av att vaccinera både barn och vuxna inför utlandsresor och mot exempelvis TBE, säsongsinfluensa, bältros och Gula febern. Särskilt när det gäller barn är det viktigt att den som ger vaccin är lyhörd och låter vaccineringen ta den tid den tar. VI hjälper dig gärna att planera ditt besök om du har ett barn som är orolig inför vaccineringen

Vi kan alltid ge dig kostnadsfria råd inför din utlandsresa och ta fram ett skräddarsytt vaccinationsprogram om du planerar att vara utomlands en längre tid. Alla våra mottagningar har gemensam journalföring, så har du tidigare vaccinerat dig på någon av våra mottagningar så kan vi enkelt se vilka vaccin du tagit och vilka du behöver ta. Har du vaccinerat dig någon annanstans kan vi ta fram info via appen Mitt Vaccin.

Snabbtest för antikroppar

På flera av våra mottagningar kan du nu även göra ett snabbtest för antikroppar mot Covid-19 som tar ca 10-15min.
Svarsintyg kan utfärdas även på Engelska och Franska. De tester vi utför är CE-godkända och också godkända av Folkhälsomyndigheten.

Om du har intresse eller behov av att veta om du utvecklat antikroppar mot Covid-19, för att till exempel kunna slippa hålla dig isolerad, så är du varmt välkommen in för ett snabbtest. Det är dock viktigt att ha i åtanke att det idag, med så mycket som fortfarande är oklart rörande det nya coronaviruset, inte går att garantera immunitet mot Covid-19. Det kan varken vi eller någon annan göra.

Drop-in för vaccination

Vårt mål är att finnas nära våra kunder och att erbjuda tillgänglig, snabb och säker service för alla som vill vaccinera sig. Alla våra vaccinationsmottagningar ligger i gatuplan, lämpade för barnvagnar samt för rörelsehindrade. Vi erbjuder alltid drop-in.

Har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig på telefon eller e-post till någon av våra mottagningar. Vi svarar alltid i mån av tid. På grund av den nya dataskyddsförordningen GDPR kan vi dock inte lämna ut någon information om dina tidigare vaccinationer över telefon, utan då måste du komma in på en drop-in-tid så hjälper vi dig på plats.