fbpx

Vaccination i Göteborg

Covid-19 vaccination i Västra Götalandsregionen

Vi erbjuder drop-in covid-19 vaccinering!

Boka tid eller komma på drop-in för covid-19 vaccin på alla våra mottagningar i Göteborg.

Tiden mellan första och andra vaccindosen ska i Västra Götaland vara minst 4 veckor. Om den tid du bokar inte följer gällande dosintervall kommer vi inte att kunna vaccinera dig.

Vi erbjuder bokade tider samt drop-in på våra Svea Vaccin mottagningar Vasaplatsen, Hisingen samt Mölndal. På Svea Vaccins mottagning Masthuggethar vi endast drop-in.

Vi vaccinerar med Pfizer och Moderna. 

 

Den stora vaccinationsdagen

Lördag 2 oktober kommer samtliga Göteborgsmottagningar vara öppna kl. 10.00-14.00 för att vaccinera mot covid-19!

 

Om du behöver hjälp kan du kontakta support goteborg2@sveavaccin.se

 

Boka din covid-19 vaccination här:

Covid-19 vaccination på Vasaplatsen

Covid-19 vaccination på Hisingen

Covid-19 vaccination på Mölndal

Covid-19 vaccination på  Masthugget

Våra drop-in mottagningar

Vi har fyra vaccinationsmottagningar i Göteborg, en på Vasaplatsen, Masthugget, Mölndal samt en i Hisingen. Båda är drop-in mottagningar där du kan titta förbi när det passar dig bäst för att vaccinera dig, få rådgivning kring din resa eller bara ställa en fråga.

Vi erbjuder de flesta typer av resevaccin och vaccinerar så klart även mot sjukdomar som till exempel säsongsinfluensa, TBE och mässling.

För dig som vill vaccinera dig i Göteborg

Svea Vaccin grundades på Sveavägen i Stockholm 2005 (därav namnet), och vi har idag fler än trettio vaccinationsmottagningar över hela landet, varav två i Göteborg. Vi vill vara det självklara valet för dig som vaccinerar dig i Göteborg och vi satsar på tillgänglighet, kompetens och flexibilitet.

Drop-in mottagning innebär för dig som kund att du kan komma när det passar dig bäst. Båda mottagningarna håller normalt öppet vardagar mellan 10-18 och ligger på gatuplan för maximal tillgänglighet även för dig som är rörelsehindrad med rullstol. Här tas du emot av specialistläkare och sjuksköterskor med lång erfarenhet av vaccinationer. Utöver att vaccinera dig kan du även exempelvis genomgå hälsoundersökningar och få recept på malariaprofylax.

Vaccination inför resan

Om du ska resa till ett annat land ska du alltid kontrollera vilka sjukdomar som finns där och om du behöver vaccinera dig. Det gäller inte bara länder långt borta, även i vissa länder i Europa finns sjukdomar du kan behöva vaccinera dig mot, som till exempel Hepatit A och B. Är du över 30 år kan du också behöva påfyllning av vaccin mot de sjukdomar du vaccinerades mot som barn. Vi hjälper dig att ta fram ett heltäckande skydd utifrån dina tidigare vaccineringar och vilka länder du ska resa till.

Det är alltid bra att vara ute i god tid när du ska vaccinera dig inför en utlandsresa. Senast en och en halv månad före avresan bör du besöka oss, men det skadar absolut inte att vaccinera dig tidigare än så. Om du missat att vaccinera dig är du dock självklart välkommen även i “sista minuten”. Våra väntetider på drop-in är sällan särskilt långa och båda våra mottagningar i Göteborg håller öppet alla vardagar.

Testa dig för antikroppar i Göteborg

Utöver vaccinationer erbjuder vår drop-in mottagning på Vasagatan även snabbtest för antikroppar mot Covid-19 för dig som är över 18 år. Om du haft symtom och misstänker att du har varit smittad av Covid-19 kan du efter 1-3 veckor testa dig för att se om du utvecklat antikroppar. Du måste vara helt frisk för att ta testet.

När du tar testet får du först fylla i en hälsodeklaration och får sedan träffa legitimerad vårdpersonal som tar ett kapillärprov (stick i fingret). Provtagningen tar endast 5 minuter och därefter tar det ytterligare 10-15 minuter att få ditt resultat, som du även får utskrivet. Om du har intresse eller behov av att veta om du utvecklat antikroppar mot Covid-19 så är du varmt välkommen att titta in till vår mottagning på Vasagatan 23 i Göteborg!


Senast uppdaterad: 9 november 2020
Granskare: Dr. Maria Dahlqvist, Medicinsk granskare