Vaccination i Göteborg

Covid-19 vaccination i Västra Götalandsregionen

Vi erbjuder drop-in covid-19 vaccinering!

Drop-in gäller mellan 10:30 – 17.30

Tiden mellan första och andra vaccindosen ska i Västra Götaland vara minst 4 veckor. Om den tid du bokar inte följer gällande dosintervall kommer vi inte att kunna vaccinera dig.

Vi erbjuder bokade tider samt drop-in på våra Svea Vaccin mottagningar Vasaplatsen, Masthugget, Hisingen samt Mölndal.

Vi vaccinerar med Pfizer och Moderna. Folkhälsomyndigheten har beslutat att pausa användningen av Moderna, för alla som är födda 1991 och senare. För de som har tagit Moderna som dos 1 rekommenderas att få Pfizers vaccin som dos 2.

Västra Götalandsregionen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Du behöver flera doser vaccin inom ett visst intervall för att upprätthålla ditt skydd. Mer information om intervall tider mellan olika doser och olika vaccin hänvisar vi till 1177.  

För dos 2 och 3: förbered så ni har ert covidbevis/vaccinationskort med er antingen fysiskt eller i telefonen.

Välkomna!

Våra drop-in mottagningar

Vi har fyra vaccinationsmottagningar i Göteborg, en på Vasaplatsen, Masthugget, Mölndal samt en i Hisingen. Alla är drop-in mottagningar där du kan titta förbi när det passar dig bäst för att vaccinera dig, få rådgivning kring din resa eller bara ställa en fråga.

Vi erbjuder de flesta typer av resevaccin och vaccinerar så klart även mot sjukdomar som till exempel säsongsinfluensa, TBE och mässling.

För dig som vill vaccinera dig i Göteborg

Svea Vaccin grundades på Sveavägen i Stockholm 2005 (därav namnet), och vi har idag fler än trettio vaccinationsmottagningar över hela landet, varav fyra i Göteborg. Vi vill vara det självklara valet för dig som vaccinerar dig i Göteborg och vi satsar på tillgänglighet, kompetens och flexibilitet.

Drop-in mottagning innebär för dig som kund att du kan komma när det passar dig bäst. Alla mottagningarna håller normalt öppet vardagar mellan 10-18 och ligger på gatuplan för maximal tillgänglighet även för dig som är rörelsehindrad med rullstol. Här tas du emot av specialistläkare och sjuksköterskor med lång erfarenhet av vaccinationer. Utöver att vaccinera dig kan du även exempelvis genomgå hälsoundersökningar och få recept på malariaprofylax.

 

Vaccination inför resan

Om du ska resa till ett annat land ska du alltid kontrollera vilka sjukdomar som finns där och om du behöver vaccinera dig. Det gäller inte bara länder långt borta, även i vissa länder i Europa finns sjukdomar du kan behöva vaccinera dig mot, som till exempel Hepatit A och B. Är du över 30 år kan du också behöva påfyllning av vaccin mot de sjukdomar du vaccinerades mot som barn. Vi hjälper dig att ta fram ett heltäckande skydd utifrån dina tidigare vaccineringar och vilka länder du ska resa till.

Det är alltid bra att vara ute i god tid när du ska vaccinera dig inför en utlandsresa. Senast en och en halv månad före avresan bör du besöka oss, men det skadar absolut inte att vaccinera dig tidigare än så. Om du missat att vaccinera dig är du dock självklart välkommen även i “sista minuten”. Våra väntetider på drop-in är sällan särskilt långa och båda våra mottagningar i Göteborg håller öppet alla vardagar.