Bahrain

Huvudstad:Manama Folkmängd:1,332 miljoner (2013) Valuta:Bahrainsk dinar Språk:Arabiska Landskod för telefon:+973

Om Bahrain

Bahrain är både namnet på en östat belägen i Persiska viken och på den största av öarna som utgör cirka sju åttondelar av landets totala yta där även landets huvudstad Manama ligger. 

 

Turista i Bahrain

Bahrain har mycket att erbjuda sina besökare. Allt från den stora öknen, till stora moderna skyskrapor och shopping. Besök huvudstaden Manama och utforska landets historia och kultur på nationalmuseet och Bahrainslottet.  Utforska landets natur och djurliv med att besöka livets träd som är beläget i ökenlandskapet, och Al Areen, som är ett vildmarksreservat där du kan se många ökendjur.  För den som är motorintresserad, så är det värt ett besök till Bahrain International Circuit där Bahrains Grand Prix i Formel 1 körs.  

 

Vaccination i Bahrain

Om du nyligen har besökt länder i Afrika eller Sydamerika där gula febern finns måste du visa ett intyg på att du är vaccinerad mot sjukdomen. Vaccination mot Hepatit A rekommenderas för alla resenärer, och ska du stanna mer än tre veckor rekommenderas även vaccination mot Hepatit B samt mot tyfoid om du ska äta enklare mat utanför turistområden och/eller umgås nära med ortsbefolkningen. Du bör också se över ditt skydd mot difteri, stelkramp och polio som ingår i det svenska barnvaccinprogrammet. Tillhör du en riskgrupp kan du behöva skydda dig mot kolera.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Hepatit A

Grundskydd

Vid längre vistelser:

Tyfoid