Bahrain

Huvudstad:Manama Folkmängd:1,332 miljoner (2013) Valuta:Bahrainsk dinar Språk:Arabiska Landskod för telefon:+973

Om Bahrain

Bahrain är både namnet på en östat belägen i Persiska viken och på den största av öarna som utgör cirka sju åttondelar av landets totala yta där även landets huvudstad Manama ligger. Bahrain satsar hårt på turismen och här finns något för de flesta, från den bilintresserade till den som vill uppleva historia, kultur eller fågelskådning.


Turista i Bahrain

Bahrain har ett hett och torrt klimat och de varmaste månaderna är augusti och september då temperaturerna kan stiga till 40 eller ibland upp till 50 grader, men om man låter bli de värsta sommarmånaderna så bjuder landet på en behagligare värme. Här kan man bland annat besöka racerbanan Bahrain International Circuit där Bahrains Grand Prix i Formel 1 körs, och gillar man historia bör man göra sig en tur till Bahrains fästning som är ett arkeologiskt utgrävningsområde vars tidigaste historia dateras till 2200-talet f.Kr. Bahrain bjuder också på dykning, fågelskådning, shopping, ridning och på ett 400 år gammalt träd, ”The Tree of Life”, som växer i öknen långt från närliggande vatten.


Vaccination i Bahrain

Om du nyligen har besökt länder i Afrika eller Sydamerika där gula febern finns måste du visa ett intyg på att du är vaccinerad mot sjukdomen. Vaccination mot Hepatit A rekommenderas för alla resenärer, och ska du stanna mer än tre veckor rekommenderas även vaccination mot Hepatit B samt mot tyfoid om du ska äta enklare mat utanför turistområden och/eller umgås nära med ortsbefolkningen. Du bör också se över ditt skydd mot difteri, stelkramp och polio som ingår i det svenska barnvaccinprogrammet. Tillhör du en riskgrupp kan du behöva skydda dig mot kolera.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Hepatit A

Grundskydd

Vid längre vistelser:

Tyfoid