Qatar

Huvudstad:Doha Folkmängd:2,169 miljoner (2013) Valuta:Qatarisk rial Språk:Arabiska, engelska Landskod för telefon:+974

Om Qatar

Qatar består av en 160 km lång halvö som sticker ut i Persiska viken från Arabiska halvöns östkust. För många är landet bara en plats där man mellanlandar när man ska vidare mot andra länder, men stannar man kvar finns det mycket att göra och upptäcka.

 

Turista i Qatar

Qatar är ett land som blivit rikt på olja och naturgas vilket gjort att få av invånarna arbetar. Istället finns en hel mängd gästarbetare. Som turist har man flera lyxhotell att välja bland. Man kan också spela golf i världsklass, sola och bada eller varför inte ta en cykeltur i ökenlandskapet. Det finns också vackra parker, museum, shoppingcenter och lokala marknader att besöka.

 

Vaccination i Qatar

Myndigheterna kräver ett intyg som visar att du är vaccinerad mot gula febern om du nyligen besökt ett land i Afrika eller Sydamerika där risk för sjukdomen finns. Vaccination mot Hepatit A rekommenderas för alla resenärer, samt mot Hepatit B du ska stanna mer än tre veckor. Ska du leva tillsammans med ortsbefolkningen under mer än sex månader rekommenderas att du vaccinerar dig mot tuberkulos. Det är en god idé att man ser över sitt skydd mot difteri, stelkramp och polio som ingår i svenska barnvaccinationsprogrammet.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Hepatit A

Hepatit B

Grundskydd

Vid längre vistelser:

BCG – Tuberkulos