fbpx

Nepal

  • Huvudstad:Katmandu Folkmängd:26,5 milj Valuta:Rupie
  • Språk:Nepali Landskod för telefon:+977
Läs mer om Nepal

Inför din resa till Asien

Eventuella rekommendationer

Malariaprofylax

Vid längre vistelser

Tyfoid

Japansk encefalit

Om Nepal

Nepal, beläget mellan Indien och Kina, är för en viss typ av turister resmålet framför andra – bergsbestigare. I landet ligger världens högsta berg, Mount Everest. Men även den som inte tänkt sig att klättra upp till världens tak kan hitta mycket spännande i bergslandet.

Turista i Nepal

Av världens tio högsta berg återfinns åtta i Nepal och det är det spektakulära bergslandskapet som främst lockar till att besöka landet. Inget annat land kan egentligen jämföras med Nepal, och den som en gång besökt landet glömmer det inte. Nepals turistnäring är också främst fokuserad på aktiv turism, med trekking, kanotpaddlande, bergsklättrande och liknande aktiviteter. Men landet har också många spektakulära tempel och vackra bergsstäder att besöka och utforska.

Vaccinering i Nepal

Vaccinering mot gula febern krävs för den som nyligen besökt ett riskland. Hepatit A-vaccinering rekommenderas också, liksom hepatit B för den som tänkt stanna uppemot en månad eller längre. Den som tänkt sig spendera uppemot en månad med vandring bland bergen bör också vaccinera sig mot epidemisk hjärnhinneinflammation, och i landets södra delar finns risk för japansk hjärnhinneinflammation för den som tänkt spendera en längre tid på landsbygden.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Här kan du läsa mer om just ditt resmål i Asien