Thailand

Huvudstad:Bangkok Folkmängd:67,2 milj Valuta:Baht Språk:Thai Landskod för telefon:+66

Om Thailand

Från att ha haft ett ganska dåligt rykte i Sverige har Thailand växt fram som ett av våra absoluta favoritresmål. Landet har tappat lite i popularitet i Sverige under senare år, men fortfarande reser över 300 000 svenskar till landet varje år och det är inte svårt att förstå varför.


Turista i Thailand

Det finns två huvudsakliga skäl till att vi reser så mycket till Thailand. Det ena är som traditionella badsemestrar för hela familjen. Thailands turistindustrin är väl utbyggd och barnfamiljer kommer inte att stöta på några problem på de större turistorterna. Det andra huvudskälet liknar det första, men handlar mer om att festa loss hela natten lång.

Förutom sol, bad och festande kan Thailand även erbjuda spännande natur och djur, gamla tempel och fornlämningar och mycket annat sådant, saker som vi tyvärr inte uppskattar så mycket som vi borde.


Vaccinering i Thailand

Vaccination mot gula febern krävs för den som tidigare besökt ett land där sjukdomen är vanlig. Alla besökare rekommenderas också vaccinering mot hepatit A och vid längre vistelser även hepatit B. Vaccination mot tyfoid rekommenderas även det för den som tänkt sig stanna längre tid i landet och resa runt utanför turistorterna.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid

Japansk encefalit