fbpx

Japan

  • Huvudstad:Tokyo Folkmängd:126,4 milj Valuta:Yen
  • Språk:Japanska Landskod för telefon:+81
Läs mer om Japan

Inför din resa till Asien

Generella rekommendationer

Grundskydd

Japansk encefalit

TBE

Vid längre vistelser

Tyfoid

Japansk encefalit

Om Japan

Japan är ett rikt land, vilket gör att det inte är alldeles billigt att turista där. Men det är definitivt värt pengarna. Japan har otroligt mycket att visa upp, och bara att uppleva Tokyo, världens folkrikaste och mest färgstarka stad, är värt resan.

Turista i Japan

Det första många möter när de anländer till Japan är Tokyo och staden gör verkligen skäl för att kallas världsstad. Vad gäller restauranger finns det ingen annan stad som ens kommer i närheten och stadens shopping är inte heller av denna världen. Men det finns annat att uppleva i Japan, som alla de hotell med heta källor som finns runt om i landet, det imponerande berget Fuji, eller varför inte möjligheten att utöva vintersport av absolut högsta klass?

Vaccinering i Japan

Under sommarhalvåret finns risk för att drabbas av japansk hjärninflammation för den som spenderar lång tid på japanska landsbygden, i vilket fall vaccination rekommenderas. I övrigt finns risk att drabbas av TBE i landets nordliga delar för den som spenderar mycket tid i naturen, i vilket fall vaccinering rekommenderas.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2020-06-24 av Dr Ridha Hadfi

Här kan du läsa mer om just ditt resmål i Asien