Tanzania

Huvudstad:Dodoma Folkmängd:47,4 miljoner (2014) Valuta:Tanzanisk shilling Språk:Swahili och engelska Landskod för telefon:+255

Om Tanzania

Tanzania i östra Afrika har en turistindustri som snabbt växer och det är inte konstigt. Förutom en stor mängd naturreservat är landet också hem för Kilimanjaro, Afrikas högsta berg och möjlighet till spännande sportfiske och dykande.


Turista i Tanzania

Den absolut största attraktionen i Tanzania är Serengeti nationalpark, världens mest berömda. Lejon, elefanter, noshörningar, leoparder och många, många andra djur finns där. Det finns en anledning till att Serengeti är så berömd och den som vill uppleva en safari kan inte göra ett bättre val, men det finns också flera andra högklassiga nationalparker i landet. För den som är intresserad av hav och stränder har landets östkust mycket att erbjuda.


Vaccinering i Tanzania

Intyg som visar att du är vaccinerad mot gula febern krävs om du nyligen varit i ett land där sjukdomen är vanlig. Medicin mot malaria samt vaccination mot hepatit A rekommenderas alla besökare. Vaccination mot hepatit B för den som ska stanna längre än tre veckor, samt mot kolera och tyfoid för den som även tänkt sig vistas på landsbygden och bland lokalbefolkningen.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Gula febern

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid