Sydafrika

Huvudstad:Kapstaden/Pretoria/Bloemfontein Folkmängd:54 miljoner (2014) Valuta:Rand Språk:Afrikaans, engelska, zulu, xhosa, flera andra mindre språk Landskod för telefon:+27

Om Sydafrika

Sydafrika, är ett land som är belägen längst söderut på den afrikanska kontinenten. 

Turista i Sydafrika

Krugerparken är ett av Sydafrikas mest kända resmål. I parken finns en stor mängd djur, bland annat elefanter och lejon, och på safari där är chansen hög att man får se en stor mängd djur. Sydafrika har mer att erbjuda, inte minst Kapstaden, en av världens vackrast belägna och mest fascinerande städer. Lite unikt för Afrika är också vingårdarna i landets västra del, för den som vill prova på riktig vinturism. Dyka och snorkla är också något som går utmärkt i Sydafrika, liksom val- och hajskådning och mycket mer. 

Vaccinering i Sydafrika

Den som kommer från ett land där gula febern förekommer behöver vaccinering för inresa. Dessutom rekommenderas alla besökare att vaccinera sig mot hepatit A, och den som ska stanna tre veckor eller mer även hepatit B. Vaccination mot tyfoid kan behövas för den som ska stanna minst tre veckor och leva mycket tillsammans med lokalbefolkningen.

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Gula febern

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid