Mali

Huvudstad:Bamako Folkmängd:14,5 miljoner (2009) Valuta:CFA-franc Språk:Franska Landskod för telefon:+223

Om Mali

Mali är hem till den historiska och mytomspunna staden Timbuktu och i princip har landet mycket att erbjuda turister. Tyvärr är landet sönderslitet av konflikter och turister rekommenderas att i huvudsak hålla sig till huvudstaden Bamako och landets södra delar.


Turista i Mali

Ett av de mest uppskattade turistmålen i Mali är Parc national du Mali, en stor park mitt i staden med restauranger, djur och mycket annat. Parken är utmärkt anpassad för barnfamiljer. Bamako kan även erbjuda ett utmärkt museum och flera spännande marknadsplatser.

Ett annat populärt turistmål i Mali är staden Djenne, känt för alla sina hus och byggnader byggda i lera, bland annat den stora moskén som är världens största lerbyggnad. Men hela gamla staden i Djenne (som finns på Unescos världsarvslista) är fantastisk.


Vaccinering i Mali

Vaccination mot gula febern krävs och vaccination mot hepatit A rekommenderas starkt. Den som ska stanna i landet längre än tre veckor och leva nära lokalbefolkningen bör också vaccinera sig mot epidemisk hjärnhinneinflammation, kolera och tyfoid. Dessutom bör man också ta läkemedel mot malaria.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Gula febern

Malariaprofylax

Meningokock

Vid längre vistelser:

Tyfoid