Marocko

Huvudstad:Rabat Folkmängd:33 miljoner Valuta:Marockansk dirham Språk:Arabiska, amazigh, franska, spanska och marockanska Landskod för telefon:+212

Om Marocko

Marocko på Afrikas nordkust ett stenkast från Spanien är ett av de mest populära turistmålen i Afrika och det är lätt att förstå varför. Landet erbjuder minst lika bra sol och bad som Spanien, och har en stor mängd historiska städer och byggnader för den kulturintresserade.


Turista i Marocko

Sol och bad finns i överflöd i Marocko, och det är speciellt kuststaden Agadir det handlar om. Men det som verkligen lockar turister till Marocko är dess historia – Marrakesh, Casablanca, huvudstaden Rabat och mycket annat. Marocko bjuder på exempel på både romersk och islamsk arkitektur som sträcker sig mycket långt tillbaka i tiden. För den som vill ta en paus från badandet finns otroligt mycket att se och upptäcka.


Vaccin i Marocko

Vaccination mot hepatit A rekommenderas för alla som besöker Marocko. För den som ska stanna längre tid i landet än tre veckor, eller ofta besöker det rekommenderas även vaccination mot hepatit B. Den som ska stanna längre tid än tre veckor och hålla sig borta från turistområdena kan också behöva vaccination mot tyfoid.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid