fbpx

Gambia

  • Huvudstad:Banjul Folkmängd:1,9 miljoner (2013) Valuta:Dalasi
  • Språk:Engelska, ett antal minoritetsspråk Landskod för telefon:+220
Läs mer om Gambia

Inför din resa till Afrika

Eventuella rekommendationer

Gula febern

Malariaprofylax

Vid längre vistelser

Tyfoid

Om Gambia

Gambia i västra Afrika är ett av kontinentens minsta länder, nästan helt omgivet av Senegal, med en kustremsa mot Atlanten i väst. Landet Gambia har sitt namn efter Gambia-floden, som har sitt flöde rakt genom landet. Gambia är bland annat känt för sina fina stränder.

Turista i Gambia

Det absolut största skälet till att åka till Gambia som turist är för en riktigt lyckad sol- och badsemester. Landet har många fina stränder och högklassiga hotell, men det är definitivt inte det enda man kan göra i landet. En flodtur längs Gambia-floden är definitivt något om kan vara en upplevelse. Landet har också ett väldigt rikt fågelliv, tack vare floden, så Gambia kan definitivt vara något för den som är intresserad av ornitologi.

Vaccinering i Gambia

Vaccination mot gula febern och hepatit A rekommenderas alla som ska resa till Gambia, och hepatit B om man ska stanna längre tid än tre veckor eller ofta besöker landet. Vaccination mot Epidemisk hjärnhinneinflammation och Tyfoid rekommenderas den som planerar stanna längre tid än tre veckor och leva nära lokalbefolkningen.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Här kan du läsa mer om just ditt resmål i Afrika