Kamerun

Huvudstad:Yaoundé Folkmängd:22,5 miljoner Valuta:CFA-franc Språk:Franska och engelska Landskod för telefon:+237

Om Kamerun

Ska man resa till ett afrikanskt land så är Kamerun en av toppkandidaterna. Det sägs ibland att landet har allting som Afrika har att erbjuda samlat i ett enda land och det ligger mycket sanning i det.

 

Turista i Kamerun

För den som vill uppleva Afrikas fantastiska djurliv så kan Kamerun erbjuda det mesta, från giraffer, elefanter och noshörningar till chimpanser och gorillor. Den som vill uppleva Kameruns fantastiska djurliv får bege sig till norra delen av landet. För den som är ute efter sol och bad så är det kusten i söder som gäller, med två större badorter, Limbe och Kibri. För svenska resenärer är den förra att rekommendera, då staden är engelskspråkig, i den senare är det franska som gäller.

 

Vaccinering i Kamerun

Vaccinering mot gula febern och hepatit A rekommenderas alla resenärer. Vaccination mot kolera, tyfoid och epidemisk hjärnhinneinflammation rekommenderas den som ska stanna längre tid än tre veckor i landet på landsbygden eller i samliv med lokalbefolkningen. Malaria är vanligt i landet och det rekommenderas starkt att man tar läkemedel mot det.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Gula febern

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid