Madagaskar

Huvudstad:Antananarivo Folkmängd:22 miljoner (2014) Valuta:Ariary Språk:Malagassiska och franska Landskod för telefon:+261

Om Madagaskar

Ön Madagaskar utanför Afrikas östra kust är världens första och omgärdad av myter. Trots att ön kan erbjuda det mesta man kan begära som turist – sol och bad, unik natur och djurliv, historiska byggnader – så är Madagaskar i mångt och mycket en outforskad juvel.


Turista i Madagaskar

Madagaskar har varit avskiljt från afrikanska kontinenten i 150 miljoner år och har utvecklat djur och växter som inte finns någon annan stans i världen. På ön kan man få se många helt unika växter och djur, samtidigt som naturen överlag är mycket storslagen. Öns naturreservat står inte de bästa på afrikanska kontinenten efter. Ön har dessutom en stor mängd fina stränder och ett tropiskt klimat vilket gör ön lämplig för badande och dykande.


Vaccinering i Madagaskar

Intyg om vaccination mot gula febern krävs om du nyligen besökt et land där sjukdomen förekommer. Alla besökare rekommenderas också vaccination mot hepatit A. För den som ska stanna längre än tre veckor rekommenderas vaccination mot hepatit B. Den som ska vistas på landsbygden och/eller äta enklare mat och umgås med lokalbefolkningen rekommenderas även vaccination mot kolera och tyfoid. Medicin mot malaria rekommenderas också.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Gula febern

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid