Moçambique

Huvudstad:Maputo Folkmängd:24 miljoner (2011) Valuta:Metical Språk:Portugisiska Landskod för telefon:+258

Om Moçambique

Moçambique är ett av världens fattigaste länder samtidigt som det också är otroligt rikt. För turister kan Moçambique erbjuda det mesta – sol och bad, historia, och en natur tillsammans med ett djurliv som är något utöver det vanliga.


Turista i Moçambique

De fem öarna som utgör Bazaruto i sydöstra Moçambique är ett av de mest populära resmålen. Det är en nationalpark med fantastiska korallrev, som gjort för den som vill ägna sin semester åt att dyka och snorkla, även om ”vanligt” strandliv också fungerar utmärkt. Bazaruto är dock långt ifrån ensam, utan landet har flera spännande nationalparker, samt även ”vanliga” turistorter för den som mest vill sola och bada.


Vaccinering i Moçambique

Om du nyligen besökt ett land där gula febern förekommer krävs intyg på att du är vaccinerad. Alla besökare rekommenderas dessutom att vaccinera sig mot hepatit A. Beroende på om du ska stanna längre tid än tre veckor, och hur pass mycket du ska vistas på landsbygden och/eller med lokalbefolkningen kan även vaccination mot hepatit B, kolera och tyfoid vara bra. Dessutom bör man ta medicin mot malaria.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

 

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Gula febern

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid