Zimbabwe

Huvudstad:Harare Folkmängd:13 miljoner (2012) Valuta:Amerikanska dollar och flera andra valutor används inofficiellt Språk:Engelska, shona och sindebele Landskod för telefon:+263

Om Zimbabwe

Även om situationen i Zimbabwe inte är den bästa så har landet mycket spännande att erbjuda, speciellt vad gäller nationalparker. Landet erbjuder upplevelser som man inte kan få någon annan stans i Afrika – eller världen.

 

Turista i Zimbabwe

Viktoriafallen, på gränsen mot Zambia, är världens största vattenfall och en syn som imponerar på alla. Även den mest cyniske och uttråkade tonåring kommer att lysa upp vid åsynen av det mäktiga vattenfallet. Men Viktoriafallen är inte det enda som Zimbabwe har att erbjuda: landet har flera nationalparker, där man kan se många av Afrikas stora djur som elefanter och lejon.

 

Vaccinering i Zimbabwe

Har du tidigare besökt ett land där gula febern förekommer krävs intyg på att du vaccinerat dig. Dessutom rekommenderas alla besökare att vaccinera sig mot hepatit A och, om vistelsen ska vara längre än tre veckor, hepatit B. Vaccination mot kolera och tyfoid rekommenderas också vid längre vistelser om man kommer att röra sig utanför de vanliga turiststråken mycket. Det är också viktigt att ta medicin mot malaria.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Gula febern

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid