Botswana

Huvudstad:Gaborone Folkmängd: 2,1 miljoner (2014) Valuta:Pula Språk:Engelska, setswana Landskod för telefon:+267

Om Botswana

Botswana är på många sätt en riktig framgångssaga: sedan självständigheten 1966 har man gått från att vara ett av Afrikas fattigaste länder till att bli ett av de rikare. Turism till Botswana är i huvudsak centrerat i huvudstaden Gaborone, där det finns mycket att se och uppleva för besökare.


Turista i Botswana

Det finns ett antal naturreservat i Botswana för den som vill se några av Afrikas vilda djur i sin naturliga miljö, bland annat i Chobe, som har störst koncentration av elefanter i hela Afrika. För den som vill på safari är Botswana definitivt ett bra och spännande val. I övrigt koncentreras turistverksamhet mest till huvudstaden. Gaborone är i huvudsak en modern stad, med bra hotell, museer och mycket annat spännande.


Vaccinering i Botswana

Alla som reser till Botswana rekommenderas att vaccinera sig mot hepatit A. Vaccination mot gula febern kan krävas beroende på vilket land du anländer till Botswana från. Vaccination mot hepatit B och tyfoid rekommenderas den som ska stanna längre tid än tre veckor. Kom även ihåg att läkemedel mot malaria krävs om du ska besöka landets norra del.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-05-09 av Dr Ridha Hadfi

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Gula febern

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid