Kenya

Huvudstad:Nairobi Folkmängd:45 miljoner (2014) Valuta:Kenyansk shilling Språk:Engelska och swahili Landskod för telefon:+254

Om Kenya

Storslagen natur, ett rikt djurliv och inte minst ett varmt och välkomnande klimat. Oavsett om man är ute efter att se djur och natur, spännande arkitektur eller helt enkelt bada och sola så kan man göra detta i Kenya.


Turista i Kenya

Det som först och främst lockar med Kenya är dess nationalparker där man kan få se många av de djur som Afrika är berömt för. Lejon, elefanter, giraffer, zebror och många andra. Den som vill uppleva en riktig afrikansk safari kan göra så i Kenya. Men det finns mycket annat spännande i landet, inte minst historiska städer som Mombasa, som under många hundra år var en mycket betydande handelsstad. Mombasa ligger vid kusten, och runt ikring finns flera fina stränder för den som vill bada och dyka.


Vaccinering i Kenya

Vaccination mot hepatit A rekommenderas alla som åker till Kenya, och för den som ska besöka landets östliga delar även gula febern. Epidemisk hjärnhinneinflammation och Tyfoid bör man vaccinera sig mot om man ska stanna längre tid i landet än tre veckor och leva nära lokalbefolkningen. Det är även viktigt att ta läkemedel mot Malaria.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

 

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Gula febern

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid