Indonesien

Huvudstad:Jakarta Folkmängd:252,2 milj Valuta:Rupiah Språk:Indonesiska Landskod för telefon:+62

Om Indonesien

Önationen Indonesien i sydöstra Asien är ett turistland där antalet besökare växer år från år. Önationen med sina över 17 000 öar har mycket att erbjuda turister – allt från bad och sol till fantastisk natur.


Turista i Indonesien

För den som är intresserad av vatten har Indonesien mycket att erbjuda. Den som vill dyka, surfa, snorkla, bada eller helt enkelt ligga på en strand och lata sig har en mängd olika alternativ att välja mellan i Indonesien. Den som i stället vill se spännande djur, som komododraken, sumatranoshörningen och flera andra som är unika för ögruppen har även de mycket att hämta i Indonesiens nationalparker. Indonesien har också en stor mängd uråldrig arkitektur i form av tempel och andra spännande byggnader.


Vaccinering i Indonesien

Har du nyligen besökt ett land där det finns risk för gula febern krävs vaccinering för att komma in i landet. I övrigt rekommenderas vaccination mot hepatit A för alla som besöker landet, hepatit B för de som tänker stanna längre än tre veckor och i vissa fall också mot tyfoid. Vid längre vistelser på landsbygden kan även vaccinering mot japansk hjärninflammation vara en bra idé.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid

Japansk encefalit