fbpx

Paraguay

  • Huvudstad:Asunción Folkmängd:6,8 miljoner (2013) Valuta:Guarani
  • Språk:Spanska och Guarani Landskod för telefon:+595
Läs mer om Paraguay

Inför din resa till Sydamerika

Om Paraguay

Paraguay ligger mitt i den sydamerikanska kontinenten, helt omgiven av länder och utan kust. Genom hela landet flyter Paraguays stora flod, från norr till söder. Större delen av befolkningen är bosatta i landets sydöstra delar.

Turista i Paraguay

Klimatet i Paraguay är övervägande tropiskt eller subtropiskt, vilket gör det till ett varmt land med fuktig luft och med återkommande regnsäsonger. Som turist är det också ekonomiskt att besöka landet eftersom att Paraguay är ett av de billigaste länderna i världen att leva i. Paraguay har många vackra resmål för semesterfirare och historieälskare, bara någon timmes bilfärd från huvudstaden.

Vaccination i Paraguay

Det spelar roll vem du är och hur du reser i landet. En grundläggande vaccinering redan hemma i Sverige är nödvändigt, något som de flesta tar under barndomen. Utöver det är vaccinationen mot Hepatit A nödvändig innan du reser till Paraguay, och vistas du i de nordliga delarna av landet kommer du att behöva skydda dig mot båda Gula febern och malaria. Människor i riskgrupper uppmanas också att vaccinera sig mot Tuberkulos, Kolera och Tyfoid.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Här kan du läsa mer om just ditt resmål i Sydamerika