fbpx

Bolivia

Huvudstad: La Paz Folkmängd: 11 miljoner (2017)  Valuta: Boliviano  Språk: Spanska  Landskod för telefon: +591

Om Bolivia

Bolivia ligger i centrala delarna av Sydamerika. Nationen saknar kust, vilket betyder att en badsemester kanske inte är det bästa valet, men Bolivia ligger mitt i Amazonas, regnskogen, så det finns mycket att upptäcka i landet. 

 

Turista i Bolivia

Bolivia är ett land som har makalösa naturupplevelser, där stora delar av landet ännu är oupptäckta. Många gillar att åka på cykelresa på The Death Road som ger en bra överblick över hur unik och fascinerande Bolivias natur är. Men för den som är intresserade av at ta del av landets historia kan man besöka  många av landets monument, statyer och historiska landmärken som har präglat landet.  

 

Vaccination i Bolivia

Om du sedan innan har gått igenom den svenska vaccinationen från unga år så har du ett grundläggande bra skydd vid besök i Bolivia, även om skyddet kan behövas ses över. Förutom det är det viktigt att vaccinera sig mot Hepatit A, och med tanke på att Bolivia ligger som det gör har de också problem med myggor som sprider både Gula febern och malaria. Vaccinera dig därför mot Gula febern, vilket du dessutom måste visa intyg på om du kommer från Afrika eller andra riskländer i Sydamerika, och skydda dig från mygg. Utöver det är vaccinationer mot Tuberkulos, Kolera och Tyfoid också rekommenderade för utsatta grupper.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi