Brasilien

Huvudstad:Brasilia Folkmängd:202 miljoner (2014) Valuta:Real Språk:Portugisiska Landskod för telefon:+55

Om Brasilien

Brasilien är Sydamerikas största land till ytan, vilket innebär att det också är landet med den största befolkningsmängden. Med ett så stort land finns det väldigt mycket att upptäcka och göra, allt från ett besök i de häftiga regnskogarna till att njuta på de härliga stränderna längs kusten.


Turista i Brasilien

Brasilien är Sydamerikas mest populära resmål, och många reser dit för att uppleva många saker samtidigt. Sol och bad är en kultur i Brasilien, men det går lika lätt att stilla sin kulturella och sportsliga nerv i många av landets städer, eller varför inte ett besök till Amazonas.


Vaccination i Brasilien

Brasilien ligger i ett utsatt läge rent geografiskt, där det finns risker för inresande. Dock har du inte några krav på dig att vara vaccinerad mot något specifikt, men det är nödvändigt att komma förberedd. Förutom ett grundläggande skydd med standardvacciner rekommenderas du också att vaccinera dig mot Hepatit A och B. Området har också ett problem med myggor, och de sprider Gula febern och malaria, så vaccinera dig och skydda dig mot myggor. Kolera, Tuberkulos och Tyfoid är också bra att vaccinera sig mot om man spenderar en längre tid i landet.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi


Eventuellt rekommenderade vaccin:

Gula febern

Malariaprofylax

Vid längre vistelser:

Tyfoid

Meningokocker

BCG