Uruguay

Huvudstad: Montevideo   Folkmängd: 3,5 miljoner (2017)  Valuta: Peso  Språk: Spanska  Landskod för telefon: +598

Om Uruguay

Det något mindre landet Uruguay ligger mellan Argentina och Brasilien i sydöstra delarna av Sydamerika. Uruguay rankas som det bästa landet att leva i på hela kontinenten, där de har högst välstånd och utvecklad demokrati med bra pressfrihet. Välrenommerade tidningen The Economist gav Uruguay titeln som årets land 2013.


Turista i Uruguay

Klimatet i Uruguay är subtropiskt och hela landet är på grund av avsaknaden av berg väldigt utsatt när det kommer till hastiga väderomslag. Överlag är dock vädret mycket behagligt och Uruguay passar perfekt för solturisten som samtidigt vill kunna besöka Buenos Aires, som inte är mer än en dagstur bort.


Vaccination i Uruguay

Hur du vaccinerar dig inför en resa beror på var du kommer att resa i landet. Myndigheterna har ett krav på att människor som besökt andra utsatta sydamerikanska och afrikanska länder har ett intyg om vaccination mot Gula febern. Att vaccinera dig mot Hepatit A är rekommenderat, annars är det ingen övrig problematik. Tänk dock på att kolla upp ditt nuvarande vaccinationsskydd.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi