fbpx

Venezuela

Huvudstad: Caracas  Folkmängd: 30,3 miljoner (2014)  Valuta: Bolivar soberano  Språk: Spanska  Landskod för telefon:+58

Om Venezuela

Venezuela ligger i norra delarna av Sydamerika, med kust mot Karibiska Havet och Nordatlanten. Venezuela är ett land som har en väldigt blandad natur, allt från bergiga områden till rent tropiska skogar 

Turista i Venezuela

Venezuela, är ett land som är känt för sin vackra natur och rika historia, som speglas av långa sandstränder, storslagna berg och enastående vattendrag som är omgivna av berg och skogar. För den som är intresserad av att utforska landets kultur och historia finns det mycket att upptäcka och se, som monuments, vackra katedraler och enastående statyer. 

 

Vaccination i Venezuela

Vaccinationerna som du tagit under barndomen är ett bra skydd, men kan behövas uppdateras innan du reser till Venezuela. Det är dessutom nödvändigt att vaccinera sig mot både Gula febern och Hepatit A, och gärna också en vaccination mot Hepatit B. Malaria finns i landet, men är ovanligt, dock är det bra att skydda sig mot myggbett. Tuberkulos, Kolera och Tyfoid är bra att vaccinera sig emot om du planerar att stanna en längre tid i Venezuela.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi