Venezuela

Huvudstad: Caracas  Folkmängd: 30,3 miljoner (2014)  Valuta: Bolivar soberano  Språk: Spanska  Landskod för telefon:+58

Om Venezuela

Venezuela ligger i norra delarna av Sydamerika, med kust mot Karibiska Havet och Nordatlanten. Venezuela är ett land som har en väldigt blandad natur, allt från bergiga områden till rent tropiska skogar. Venezuela är ett väldigt urbaniserat land, vilket betyder att den stora majoriteten av landets invånare bor i städerna.


Turista i Venezuela

Venezuela har direkt koppling till Karibien, vilket är ett populärt resmål för mängder av turister från världens alla hörn. Det som många inte missar när de besöker ett semesterparadis som Venezuela är världens högsta vattenfall, Änglafallen, som ligger i landets södra delar.


Vaccination i Venezuela

Vaccinationerna som du tagit under barndomen är ett bra skydd, men kan behövas uppdateras innan du reser till Venezuela. Det är dessutom nödvändigt att vaccinera sig mot både Gula febern och Hepatit A, och gärna också en vaccination mot Hepatit B. Malaria finns i landet, men är ovanligt, dock är det bra att skydda sig mot myggbett. Tuberkulos, Kolera och Tyfoid är bra att vaccinera sig emot om du planerar att stanna en längre tid i Venezuela.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi