fbpx
Lanseringserbjudande: 15% rabatt på TBE vaccin – 10% rabatt på grundskydd & bältrosvaccin (erbjudandet gäller över hela Sverige fram tills den 28/4).

Ecuador

Huvudstad:Quito Folkmängd:15 miljoner (2011) Valuta: US dollar Språk:Spanska och mindre lokala språk Landskod för telefon:+593

Om Ecuador

Ecuador, är en stat i nordvästra Sydamerika, vid ekvatorn. Landet gränsar till Colombia och Peru. 

Turista i Ecuador

Ecuador har på många sätt en unik natur som inte går att hitta någon annanstans, vilket bland annat lockade Charles Darwin när han besökte Galapagosöarna. Men det finns mer att göra i Ecuador än enbart att uppleva naturen, bland annat härliga solsemestrar på vackra stränder eller kulturella upplevelser i storstäderna. 

 

Vaccination i Ecuador

Innan du reser in till Ecuador kräver landets myndigheter att du har ett intyg på att du tagit vaccinet mot Gula febern, om du kommer från länder som har ett problem med sjukdomen. Annars ska du se över din grundvaccination, och samtidigt se till att vaccinera dig mot Hepatit A och B, det sistnämnda speciellt om du tänkt stanna i landet en längre tid. Var också vaksam och köp gärna myggmedel eftersom att myggorna sprider både Gula febern och malaria.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi