fbpx

Franska Guyana

Huvudstad:Cayenne Folkmängd:250 109 (2013) Valuta:Euro Språk:Franska och mindre lokala språk Landskod för telefon:+594

Om Franska Guyana

Franska Guyana, är ett franskt utomeuropeiskt departement i nordöstra Sydamerika, vid Atlanten. Även om området ligger i Sydamerika så ingår det i Europeiska unionen. 

Turista i Franska Guyana

Det här är en del av Frankrike som verkligen är ett semesterparadis, där luftfuktigheten är hög året om och temperaturen håller sig kring normala nivåer. Franska Guyana ligger vid ekvatorn, vilket betyder att landet påverkas av regnskogen som finns kring området, där det regnar betydligt mer under vår och sommar. Bästa tiden att besöka landet är under hösten. 

Vaccination i Franska Guyana

Det du alltid ska tänka på när du reser utomlands är ditt nuvarande skydd. Vaccinationsprogrammet i Sverige ser till att du får det nödvändigaste och det kan vara bra att kolla upp det innan du reser. När det gäller specifikt Franska Guyana ska du förhålla dig som till alla andra i klimatområdet, där det framför allt är vaccinationer mot Gula febern och Hepatit A som är de allra viktigaste. Skydd mot Hepatit B är också nödvändigt vid längre uppehåll i landet, och se till att skydda dig mot mygg då de kan sprida malaria. För särskilt utsatta grupper är det klokt att också vaccinera sig mot Tuberkulos, Kolera och Tyfoid.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-09-19 av Dr Ridha Hadfi