fbpx

Colombia

Huvudstad:Bogotá Folkmängd:48 miljoner (2015) Valuta:Peso Språk:Spanska och mindre lokala språk Landskod för telefon:+57

Om Colombia

Colombia, är en stat i nordvästra Sydamerika vid Karibiska havet och Stilla havet. Colombia gränsar till Brasilien, Ecuador, Panama, Peru och Venezuela. 

Turista i Colombia

Colombia är verkligen ett mångfacetterat land sett till klimatet, där du kan hitta i princip alla klimatvarianter som du kan tänka dig. Landet har också en enorm kulturell skatt som lockar många turister varje år. Här finns allt du kan tänka dig av historia, uteliv, kulinariska läckerheter och avkoppling. Ett turistparadis. 

 

Vaccination i Colombia

Det är alltid viktigt att ha ett uppdaterat och bra skydd mot grundläggande sjukdomar, det som många redan får under unga år. Det är bra att se över din vaccination innan du reser till Colombia, och dessutom finns det andra saker att se upp för. Vaccination mot Hepatit A rekommenderas för alla och beroende på var du är eller om du tillhör en riskgrupp så är det läge att vaccinera sig mot Gula febern, Tuberkulos, Kolera och Tyfoid. Mygg sprider också malaria, så gör det du kan för att skydda dig mot myggbett.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi