fbpx
Lanseringserbjudande: 15% rabatt på TBE vaccin – 10% rabatt på grundskydd & bältrosvaccin (erbjudandet gäller över hela Sverige fram tills den 28/4).

Chile

Huvudstad:Santiago Folkmängd:17,8 miljoner (2014) Valuta:Peso Språk:Spanska Landskod för telefon:+56

Om Chile

Chile är ett långt och smalt land som täcker en stor del av den västra kusten mot Stilla havet. I öster sträcker sig Anderna genom hela landet. 

Turista i Chile

Chile är känt för sin vackra natur och rika historia, som speglas, snötäckta berg, och vackra fjordar. Besök Valparaíso, och utforska landets historiska kvarter.  Besök Påskön, och utforska ön med vandring på slätterna, eller njut av en dag på stränderna.  Upplev skidorterna La Parva och El Colorado och njut av Chiles häftiga skidåkning.  

 

Vaccination i Chile

När du befinner dig i Chile behöver du ha det grundläggande skydd som du får i vaccinationerna i din barndom, och detta bör ses över inför en resa till Chile. Det är dessutom klokt att vaccinera sig mot Hepatit A, och även Hepatit B om du ska spendera en längre tid i Chile. För speciellt utsatta människor är det bra att också skydda sig mot Kolera och även mot myggor om du kommer befinna dig i ett problemområde. Inga krav på vaccination finns från Chiles myndigheter.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Hepatit A

Grundskydd

Vid längre vistelser:

BCG