Chile

Huvudstad:Santiago Folkmängd:17,8 miljoner (2014) Valuta:Peso Språk:Spanska Landskod för telefon:+56

Om Chile

Chile är ett långt och smalt land som täcker en stor del av den västra kusten mot Stilla havet. I öster sträcker sig Anderna genom hela landet, och bara det är en upplevelse du sent ska glömma. Chile är ett av Sydamerikas mest stabila länder och framträdande inom utveckling.


Turista i Chile

Chile ser inte ut som något annat land. Det är 4 300 kilometer långt och i genomsnitt 175 kilometer brett, vilket såklart påverkar hur landets klimat ser ut. Kusten är populärt att besöka, precis som större städer som Santiago. Eller varför inte prova på en tur till Påskön?


Vaccination i Chile

När du befinner dig i Chile behöver du ha det grundläggande skydd som du får i vaccinationerna i din barndom, och detta bör ses över inför en resa till Chile. Det är dessutom klokt att vaccinera sig mot Hepatit A, och även Hepatit B om du ska spendera en längre tid i Chile. För speciellt utsatta människor är det bra att också skydda sig mot Kolera och även mot myggor om du kommer befinna dig i ett problemområde. Inga krav på vaccination finns från Chiles myndigheter.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Hepatit A

Grundskydd

Vid längre vistelser:

BCG