Turkiet

Huvudstad:Ankara Folkmängd:77,7 miljoner (2014) Valuta:Turkisk lira Språk:Turkiska, ett antal mindre språk Landskod för telefon:+90

Om Turkiet

Med en fot i Europa och den andra i Asien så är Turkiet ett mycket speciellt land. Det är inte riktigt Mellanöstern, och inte riktigt Europa. Men alldeles oavsett detta så är Turkiet ett fantastiskt resmål för den som är ute efter sol och bad.


Turista i Turkiet

Den som är ute efter sol och bad har mycket att välja mellan i Turkiet. Marmaris, Bodrum, Ölüdeniz och flera andra. Både den som är ute efter fest och den som vill ha en lite lugnare familjesemester har flera högklassiga alternativ, och den som är intresserad av kultur och sevärdheter kommer inte att bli besviken. De historiska områdena i Istanbul finns med på Unescos världsarvslista, med Sofia-kyrkan, Topkapi-palatset och många andra imponerande byggnader.


Vaccinering i Turkiet

Vaccinering mot hepatit A rekommenderas alla som ska besöka Turkiet. Den som ska stanna längre tid än tre veckor bör även vaccinera sig mot hepatit B och, om man planerar att undvika de säkrare turistområdena, tyfoid. Den som ska stanna längre tid än ett halvår och leva tillsammans med lokalbefolkningen bör även vaccinera sig mot tuberkulos.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Grundskydd

TBE fästingburen smitta

Turistdiarré

Hepatit A

 

Vid längre vistelser:

Tyfoid

Hepatit B