Österrike

Huvudstad:Wien Folkmängd:8,6 miljoner (2014) Valuta:Euro Språk:Tyska Landskod för telefon:+43

Om Österrike

Österrike förknippas säkerligen i första hand med vintersport och skidåkning, och det är ingen tvekan om att landet ligger i topp på det området. Den som ska på skidsemester bör välja Österrike. Men landet är mycket mer än bara skidor och värt att besöka även på sommaren.


Turista i Österrike

När det gäller skidsemestrar finns det tonvis med vintersportorter att välja mellan. Den som vill ge sig ut i backarna kommer inte att bli besviken på Österrike. Även den som inte är intresserad av att stå på ett par skidor har mycket att hämta i Österrike. Det gäller inte minst alla de vackra och pittoreska slott och kyrkor som finns runtom i landet.

Huvudstaden Wien, belägen vid Donau, måste också upplevas. Vad gäller kultur så har staden en lång och ärorik historia, vilket inte minst märks på all stadens konsertscener, operor och teatrar.


Vaccinering i Österrike

För den som håller sig till storstäderna krävs ingen extra vaccinering, även om man bör kolla upp sina difteri-, polio, och stelkrampsvaccineringar. Vaccination mot TBE rekommenderas i vissa delar av landet, för den som ska stanna längre tid än en vecka och röra sig mycket i naturen.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Grundskydd

TBE fästingburen smitta