Spanien

Huvudstad:Madrid Folkmängd:46,5 miljoner (2014) Valuta:Euro Språk:Spanska, flera minoritetsspråk, bl.a. katalanska i Katalonien Landskod för telefon:+34

Om Spanien

Spanien har en lång tradition av att vara ett av svenskarnas favoritresemål. Även om landet nu har mer konkurrens än tidigare så har det inte på något vis blivit sämre, snarare tvärtom, och ett besök är väl värt det, sommar som vinter, vår som höst.


Turista i Spanien

För soltörstande svenskar har Spanien länge varit en oas när vintermörkret och kylan varit som värst. Mallorca, Kanarieöarna, spanska solkusten och mycket, mycket mer. Allt detta finns fortfarande kvar och den som vill ha en bra bad- och solsemester kan inte göra ett mycket bättre val än Spanien.

Det är helt enkelt så att vi upptäckt att Spanien har så mycket mer att erbjuda. Fotboll (och mycket annat) i Barcelona, unika världsarvsbyggnader i Sevilla, gamla staden i Madrid och mycket, mycket mer. Spanien är inte bara sol och bad, utan kultur, vin, mat, fotboll, historia och allt som tänkas kan.


Vaccinering i Spanien

Den som har ”standardvaccinering” behöver inte oroa sig, även om det kan vara lönt att se efter om någon förbättring behövs. Risken för att drabbas av hepatit B är förhöjd och den som befinner sig i riskgruppen bör överväga vaccination.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Grundskydd