Tjeckien

Huvudstad:Prag Folkmängd:10,5 miljoner (2012) Valuta:Tjeckisk krona Språk:Tjeckiska, ett antal minoritetsspråk Landskod för telefon:+420

Om Tjeckien

Det centraleuropeiska landet Tjeckien är ett av Europas yngsta, som samtidigt har en lång och spännande historia. Landet har mycket att erbjuda, speciellt vad gäller gamla borgar, kyrkor och andra byggnadsverk.


Turista i Tjeckien

Huvudstaden Prag är ett givet resmål för alla som besöker Tjeckien. Den imponerande Karlsbron som binder ihop staden över floden Moldau stod färdig 1357 och är en av Tjeckiens mest kända landmärken. Inte långt från huvudstaden återfinns Karlsteinborgen, en imponerande fästning högst upp på en klippa i mitten av skogen. Men Tjeckien har mycket mer att erbjuda, inte minst vad gäller vintersport i Špindlerův Mlýn.


Vaccinering i Tjeckien

För den som ska stanna i landet en längre tid och inte bara hålla sig till större städer och turistorter rekommenderas vaccinering mot hepatit A och i vissa fall också tuberkulos. TBE förekommer i vissa delar av landet och rekommenderas för den som kommer att tillbringa mycket tid i skog och mark.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Grundskydd

TBE fästingburen smitta

 

Vid längre vistelser:

Hepatit A