Kroatien

Huvudstad:Zagreb Folkmängd:4,3 miljoner (2011) Valuta:Kuna Språk:Kroatiska Landskod för telefon:+385

Om Kroatien

Kroatien är ett ungt land med en gammal historia och har seglat upp som ett av Europas riktigt stora turistmål. Landet passar alla – de som vill ha en familjesemester, de som vill festa och de som är intresserade av kultur och historia.


Turista i Kroatien

Det som främst lockar med Kroatien är dess otroliga medelhavskust med alla sina spännande gamla städer, vackra öar och fina sandstränder. Kroatien är också ett land där det sällan regnar eller är mulet – den som är ute efter en riktigt fin badsemester gör klokt i att satsa på Kroatien. Det finns mycket att välja på och ska någon plats nämnas får det bli Dubrovnik, en otroligt vacker stad vid kusten i södra Kroatien. Staden är perfekt när som helst, men den årliga kulturfestivalen under juli och augusti är en höjdpunkt.

Förutom kusten så bjuder Kroatiens inre också på en hel del sevärdheter, i form av gamla palats och borgar, men det är definitivt kusten som är landets styrka


Vaccinering i Kroatien

Det finns inga krav på extra vaccinationer vid resor till Kroatien, men risken för Hepatit A är förhöjd och vaccinering rekommenderas vid vistelser över ett par tre veckor. Vid längre vistelser än ett halvår rekommenderas även vaccinering mot tuberkulos.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Grundskydd

 

Eventuellt rekommenderade vaccin:

TBE fästingburen smitta

 

Vid längre vistelser:

Hepatit A

Hepatit B