Island

Huvudstad:Reykjavik Folkmängd:325 000 (2014) Valuta:Isländsk króna Språk:Isländska Landskod för telefon:+354

Om Island

En semester på Island är en unik och oförglömlig upplevelse på en ö med ett alldeles unikt landskap. Ön befolkades av vikingar under 800-talet och invånarna talar fortfarande språket på samma vis som våra förfäder gjorde för tusen år sedan.


Turista i Island

Även om Island mest är känd för sina naturupplevelser så är Reykjavik en riktig feststad – islänningarna vet verkligen hur man har roligt. Huvudstaden bjuder även på många bra restauranger, främst vad gäller fisk.

Men det som verkligen lockar med Island är det fantastiska landskapet, gejsrar och heta källor. Att se gejsrar i verkligheten är en mäktig upplevelse och att bada i de varma källorna väldigt speciellt. Överlag är Island ett av världens bästa resmål för friluftsmänniskor. Vulkaner, vattenfall, glaciärer… Island måste upplevas, det går inte att beskriva!


Vaccinering i Island

Den som har fullgoda vaccinationer mot difteri, polio och stelkramp behöver normalt inga extra vaccinationer, om man inte är överkänslig mot meningokocker eller hepatit B. Då kan det möjligen vara värt vaccination mot dessa sjukdomar.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Grundskydd

TBE fästingburen smitta