Italien

Huvudstad:Rom Folkmängd:60,7 miljoner (2013) Valuta:Euro Språk:Italienska Landskod för telefon:+39

Om Italien

Det romerska imperiet finns inte längre, men dess arv är imponerande. Men Italien har mer än så att erbjuda. Fantastisk natur, imponerande städer, gott vin och god mat och världens kanske bästa design.


Turista i Italien

Det räcker egentligen med att nämna stadsnamn för att visa varför man ska besöka Italien – Rom, Venedig, Milano… I Rom finns bland annat Colosseum och Vatikanen med Sixtinska kapellet, Venedig har sina fantastiska gondoler och Milan är världens designhuvudstad samt hem åt två av världens bästa fotbollslag – Milan och Inter. Alla städerna kan också bjuda på mat och dryck i toppklass och shopping som inte är av denna världen. Att Italien sedan kan erbjuda underbara naturupplevelser, som de skogklädda kullarna i norr och en fantastisk kust gör inte saken sämre, en kust som gjord för bad- och solsemestrar.


Vaccinering i Italien

Kontrollera att vaccinationerna mot difteri, polio och stelkramp fortfarande gäller. Annars är det inga krav på att vaccinera sig när man reser till Italien. TBE förekommer, men vaccinering är inte nödvändigt. Det kan dock vara bra vid längre resor där du vistas mycket i naturen. Känsliga personer kan behöva vaccinering mot hepatit B.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Grundskydd

 

Eventuellt rekommenderade vaccin:

TBE fästingburen smitta