fbpx

Portugal

Huvudstad:Lissabon Folkmängd:10,4 miljoner (2014) Valuta:Euro Språk:Portugisiska Landskod för telefon:+351

Om Portugal

Portugal längst ut på den Iberiska halvön. Med sin långa atlantkust är landet perfekt för sol- och badresor, och landet är fullt av vackra, spännande och intressanta historiska minnesmärken.

 

Turista i Portugal

Portugals långa kustremsa, från uppe i nordväst till längst ner i sydöst, är perfekt för den som vill uppleva en härlig solsemester. Störst är Algarve, landets sydligaste region, med sina vackra stränder, många golfbanor och en stor mängd utmärkta restauranger. 

Vad gäller städer så är Lissabon och Porto de stora turistdestinationerna. Gamla intressanta byggnader, många bra restauranger och mycket annat spännande gör de båda städerna till två av Europas mest populära turistmål.

Slutligen så Madeira, öarna ute i Atlanten. Allt det som gäller för badsemestrar i kontinentala Portugal gäller också här, fast mer. Dessutom kan man ägna sig åt val- och delfinskådning.

 

Vaccinering i Portugal

För den som ska besöka Portugal rekommenderas vaccinering mot hepatit A, utöver de vanliga mot polio, stelkramp och difteri som de flesta svenskar redan är vaccinerade mot.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2022-08-23 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Grundskydd